Antena 3 CNN Coronavirus OMS nu recomandă administrarea unui vaccin diferit la rapel: ”Ne aflăm într-o zonă fără date, fără dovezi”

OMS nu recomandă administrarea unui vaccin diferit la rapel: ”Ne aflăm într-o zonă fără date, fără dovezi”

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat luni, 12 iulie, printr-unul din cercetătorii săi de top, că amestecarea vaccinurilor anti-COVID este ca o loterie și nu o recomandă.

OMS nu recomandă administrarea unui vaccin diferit la rapel: ”Ne aflăm într-o zonă fără date, fără dovezi”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Iul 2021   •   13:07

„Este o tendință periculoasă”, a avertizat Soumya Swaminathan, directorul ştiinţific al OMS,într-o conferință de presă.

,,Ne aflăm într-o zonă fără date, fără dovezi”, a adăugat ea.

De asemenea, directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că dacă cetățenii vor începe să decidă când și cine va lua doza a doua, a treia sau a patra doză, „va fi o situație haotică”.

„Va fi o situație haotică în unele țări, dacă cetățenii vor începe să decidă când și cine va lua doza a doua, a treia și a patra”, a mai spus Swaminathan.

Thailanda a decis să combine vaccinurile Sinovac și AstraZeneca pentru a crește protecția față de tulpina Delta, dominantă în multe state.

Decizia vine după ce sute de lucrători medicali s-au infectat cu Covid-19, deși erau imunizați complet cu serul chinezesc de la Sinovac

Măsura vizează creşterea protecţiei împotriva variantelor mai transmisibile de coronavirus, a anunțat ministrul sănătăţii, Anutin Charnvirakul.

Dacă va fi implementată, acesta ar fi prima strategie anunţată public de combinare a unui vaccin chinezesc cu unul dezvoltat în Occident, potrivit BBC.

De asemenea, după îngrijorările din Europa în legătură cu vaccinul AstraZeneca și introducerea unor restricții pentru anumite persoane, cele care au fost vaccinate cu prima doză, au primit rapel cu un vaccin dezvoltat de Pfizer sau Moderna.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat în urmă cu o săptămână că România nu combină deocamdată vaccinurile împotriva COVID-19, pentru că nu sunt date suficiente despre siguranţă.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close