Antena 3 CNN Economic Auto "Este o nebunie. E ca şi când ar decola de pe puntea unui portavion". Tesla a prezentat noua versiune a sedanului Model S

"Este o nebunie. E ca şi când ar decola de pe puntea unui portavion". Tesla a prezentat noua versiune a sedanului Model S

"Este o nebunie. E ca şi când ar decola de pe puntea unui portavion". Tesla a prezentat noua versiune a sedanului Model S
Sursa foto: Foto:
10 Oct 2014   •   16:47

Tesla a prezentat, joi, o versiune cu tracţiune integrală a sedanului Model S. Noul model dispune de cu două motoare şi funcţii de siguranţă, inclusiv de asistare a şoferului pentru prevenirea accidentelor.
   
Potrivit lui Elon Musk, non-conformistul director general al Tesla Motors, automobilul poate accelera de la zero la 60 de mile pe oră (97 de kilometri pe oră) în 3,2 secunde.
   
"Da, este o nebunie. E ca şi când ar decola de pe puntea unui portavion", a spus Musk, citat de Bloomberg.



Funcţiile noului model includ sistem radar care poate penetra ceaţa, ninsoarea şi nisipul, pentru a evita accidentele, şi o cameră care identifică indicatoarele rutiere şi pietonii. De asemenea, maşina se poate parca singură.

Prin lansarea noului model, Testa se aliniază în acest fel în rând cu alte branduri de lux, ca BMW, Mercedes-Benz şi Lexus.
   
Preţul de pornire al noului automobil Tesla, care include opţiunea cu două motoare şi pachet tehnologic, suspensie pneumatică şi roţi de 21 de inci, este de 120.170 de dolari.
  
Din 2009 şi până la sfârşitul primului semestru din 2014, ponderea cumpărătorilor de vehicule de lux care au optat pentru tracţiune integrală a crescut de la 33% la 46%.
   


×
Subiecte în articol: tesla
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close