Antena 3 CNN Economic Auto Havana a fost gazda unei spectaculoase parade a maşinilor de epocă

Havana a fost gazda unei spectaculoase parade a maşinilor de epocă

Havana a fost gazda unei spectaculoase parade a maşinilor de epocă
de M.T.    |    19 Aug 2013   •   10:38

Cele mai frumoase masini cubaneze, vechi de peste cinci decenii, au defilat pe străzile Havanei. Sunt automobilele clasice care au supravieţuit comunismului şi care au devenit, de-a lungul anilor, una dintre principalele atracţii cubaneze.

Orice s-ar spune despre politica guvernului de la Havana, toată lumea laudă pasiunea cubanezilor pentru maşini. Importurile de autoturisme au încetat în urmă cu zeci de ani, însă automobilele americane din anii '50 sau chiar mai vechi au fost reparate şi lustruite cu grijă până în zilele noastre.

De nouă ani, localnicii au încă un motiv să-şi întreţină anticele vehicule: raliul anual organizat de Clubul Maşinilor Clasice.

Cuba face eforturi să sporească numărul turiştilor străini, aşa că maşinile de epocă au devenit un punct de atracţie.

La actuala ediţie a fost prezent şi un fost pilot de formula 1, David Coulthard, care împărtăşeşte entuziasmul cubanezilor pentru motoarele vechi şi noi.

„Sunt aici o mulţime de maşini care arată fantastic şi este o sărbătoare nu doar a pasiunii comune a tuturor pentru sporturile cu motor şi pentru maşini în general, dar şi a stilului relaxat de viaţă al cubanezilor”, a spus Coulthard.

Raliul organizat la Havana nu a fost o cursă de viteză sau rezistenţă, ci mai mult un concurs de frumuseţe.

Aproape 80 de maşini şi motociclete clasice au parcurs un traseu de 70 de kilometri prin capitala cubaneză, care a inclus cartierele preferate ale turiştilor.

Printre veteranele americane s-a mai strecurat şi câte o Lada sovietică din anii '70, devenită şi ea, acum, amintire a unei epoci apuse.

×
Subiecte în articol: Havana Cuba parada
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close