Antena 3 CNN Economic Auto Preşedinţii Porsche şi Volkswagen, daţi în judecată. Aflaţi de ce li se cer despăgubiri de 1,8 mld. euro

Preşedinţii Porsche şi Volkswagen, daţi în judecată. Aflaţi de ce li se cer despăgubiri de 1,8 mld. euro

Preşedinţii Porsche şi Volkswagen, daţi în judecată. Aflaţi de ce li se cer despăgubiri de 1,8 mld. euro
Sursa foto: Foto: nordschleifeautoblahg.blogspot.com
03 Feb 2014   •   12:05
Şapte fonduri de investiţii i-au acţionat în justiţie, la Frankfurt, pe Wolfgang Porsche şi Ferdinand Piech. Reprezentanţii fondurilor au cerut despăgubiri de 1,8 miliarde euro pentru pierderile suferite în urma tentativei eşuate de preluare a Volkswagen de către Porsche în 2008, informează Bloomberg.

Conform Porsche, fondurile de investiţii au intentat o acţiune civilă împotriva lui Wolfgang Porsche, preşedintele producătorului de automobile sport, şi Ferdinand Piech, preşedintele grupului Volkswagen. Cei doi sunt de asemenea membri în consiliul de supraveghere al Porsche Automobil Holding SE.

Compania a precizat că procesul este nefundamentat şi va contesta acţiunea.

Publicaţia Der Spiegel susţine că fondul Elliott Associates s-ar număra printre reclamanţi.

În luna octombrie a anului 2008, Porsche a anunţat că a acumulat o participaţie de 74,1% din Volkswagen şi are intenţia să-şi majoreze deţinerea, iniţial, la 75% din titluri, apoi să preia integral grupul.

Cotaţia bursieră a Volkswagen a crecut puternic atunci, speculatorii cumpărând în grabă acţiuni pentru a-şi acoperi expunerea pe pariuri că titlurile aveau să scadă.

Între timp, Volkswagen a preluat controlul Porsche şi a devenit al doilea mare producător auto din lume după Toyota, devansând General Motors.

Diverşi investitori au intentat mai multe acţiuni în justiţie împotriva Porsche, acuzând compania şi pe cei doi executivi care controlează imperiul VW-Porsche că ar fi manipulat acţiunile Volkswagen.


 

×
Subiecte în articol: volkswagen porsche
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close