Antena 3 CNN Economic Auto Şoferii, în capcana asigurărilor ieftine. Asigurări multe, despăgubiri puţine

Şoferii, în capcana asigurărilor ieftine. Asigurări multe, despăgubiri puţine

Şoferii, în capcana asigurărilor ieftine. Asigurări multe, despăgubiri puţine
Sursa foto: Foto: ecarinsurance.net
de M.Z.    |    12 Mai 2014   •   10:17

Asigurările obligatorii, fie că vorbim de RCA, fie că vorbim de PAID, urmează să se scumpească simţitor în acest an. Apropierea de valorile europene, dar şi problemele financiare ale unor asigurători, stau la baza creşterilor de preţ. 

 
Întrebarea este dacă odată cu majorările de preţ va creşte şi calitatea serviciilor, mai ales în contextul în care numărul plângerilor în privinţa poliţelor RCA, de la începutul anului şi până acum, depăşeşte totalul anului trecut. 
 
Tariful poliţelor RCA a crescut de la începutul anului şi va continua să crească, pentru că preţul asigurării nu poate acoperi riscul în cazul unui accident. 
 
De la începutul anului şi până acum, 10.000 de oameni s-au plâns de suma mică asigurată pe care o primesc. Este un record, având în vedere faptul că tot atâtea persoane au depus plângeri pe tot parcursul anului trecut, în condiţiile în care, în 2013, companiile de asigurări au încasat o jumătate de miliard de euro din poliţele RCA. 
 
Există o mare discrepanţă a tarifelor practicate de companiile de asigurări, iar cei mai mulţi dintre şoferi preferă să încheie poliţa RCA la cel mai ieftin asigurător. Şi de aici apar problemele când vine vorba de despăgubiri. 
 
De exemplu, şoferii care s-au trezit cu maşinile lovite şi au primit poliţa celui vinovat, încheiată la societatea Astra, au început să fie refuzaţi de service-uri, deşi poliţele sunt valabile. Mecanicii nu vor să mai repare maşinile din cauză că nu mai primesc bani de la asigurător.
 
Administratorul special al companiei Astra Asigurări spune că va rezolva situaţia financiară cu service-urile luna aceasta. Astra Asigurări a intrat în procedura de redresare financiară, după ce ASF a descoperit că societatea avea nevoie de peste 100 de milioane de euro pentru a rămâne viabilă din punct de vedere economic.
 
Nu numai asigurarea RCA se scumpeşte. Preşedintele ASF a anunţat zilele trecute majorări de preţuri şi pentru asigurările locuinţelor. Un impact asupra tarifelor, spune Mişu Negriţoiu, îl are şi activitatea seismică din zona Vrancei, care s-a intensificat în ultima perioadă.
 
Specialiştii au spus în repetate rânduri că un cutremur major poate lovi oricând România, caz în care nu vor fi afectare numai clădirile cu bulină, sute de alte construcţii având de suferit. 

Informaţiile au fost prezentate şi comentate luni, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: RCA
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close