Antena 3 CNN Economic Banci Băncile Leumi şi Discount vând subsidiare din Europa

Băncile Leumi şi Discount vând subsidiare din Europa

Băncile Leumi şi Discount vând subsidiare din Europa
Sursa foto: Foto:publika.md
24 Noi 2015   •   12:40

Două din cele mai mari bănci din Israel, Bank Leumi și Israel Discount Bank, au anunțat marți că au decis să își vândă unele subsidiare mici din Europa, transmite Reuters.

Bank Leumi, a doua mare bancă din Israel, a precizat că a decis să vândă activele subsidiarei sale din Luxemburg către Banque J. Safra Sarasin pentru 3,5 milioane de dolari.

La rândul său, Israel Discount Bank, a treia mare bancă din Israel, a semnat un acord pentru vânzarea operațiunilor subsidiarei sale din Elveția către Hyposwiss Private Bank Geneve pentru 10,9 milioane franci elvețieni (10,7 milioane de dolari). Discount Bank a adăugat că vânzarea subsidiarei sale elvețiene, care gestionează active în valoare de 1,35 miliarde de franci, face parte din strategia sa de a-și concentra operațiunile internaționale pe SUA. Recent, banca israeliană și-a vândut divizia din America Latină și de asemenea a închis o sucursală la Londra.

Ambele bănci au informat că aceste tranzacții depind de obținerea aprobărilor necesare din partea autorităților de reglementare dar că nu se așteaptă să aibă un impact semnificativ asupra finanțelor lor.

În România, Bank Leumi este prezentă din anul 2006, având o rețea de 21 de unități în cele mai importante orașe.

 

×
Subiecte în articol: banca Europa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close