Antena 3 CNN Economic Banci Raiffeisen Bank, de vânzare. Cine intenționează să cumpere subsidiara băncii din Polonia

Raiffeisen Bank, de vânzare. Cine intenționează să cumpere subsidiara băncii din Polonia

Raiffeisen Bank, de vânzare. Cine intenționează să cumpere subsidiara băncii din Polonia
08 Sep 2016   •   16:12

Banca poloneză de stat PKO BP şi grupul Alior Bank au depus oferte pentru achiziţionarea subsidiarei Raiffeisen Bank International (RBI) din Polonia, ca parte a eforturilor Guvernului de la Varşovia de a-şi extinde controlul asupra sectorului bancar, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Capital.

În iunie, grupul austriac Raiffeisen Bank International a anunţat că vrea să-şi vândă subsidiara Raiffeisen Polbank, a zecea mare bancă din Polonia după active, unui creditor polonez, ca o alternativă la listarea diviziei la Bursa de la Varşovia.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor iniţiale de către investitori a fost 6 septembrie.

Sursele au anunţat că PKO BP, cea mai mare bancă din Polonia, şi Alior, controlată de asiguratorul de stat PZU, au depus ofertele marţi. Nu se ştie dacă au fost singurele oferte.

Reprezentanţii Raiffeisen şi PKO BP nu au comentat informaţia.

Alte surse au declarat că printre potenţialii licitatori se află şi Banco Santander (Spania, BNP Paribas (Franţa) şi ING (Olanda).

Activele Pekao se ridică la 170 de miliarde de zloţi (44 miliarde de dolari), de trei ori mai mult faţă de Raiffeisen Bank Polska, fiind astfel principalul premiu al valului de consolidări, cumpărătorul având posibilitatea să se extindă pe piaţa poloneză, a apreciat analistul Dariusz Gorski, de la Bank Zachodni WBK SA.

Mai mult, pe capital.ro.

×
Subiecte în articol: Raiffeisen Bank
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close