Antena 3 CNN Economic Banci BNR ne lasă-n plata Domnului: Ieşim din criză dacă ne ajută Cel de Sus

BNR ne lasă-n plata Domnului: Ieşim din criză dacă ne ajută Cel de Sus

BNR ne lasă-n plata Domnului: Ieşim din criză dacă ne ajută Cel de Sus
Sursa foto: BNR
26 Feb 2010   •   14:42

Românii au dreptate când nu se aşteaptă ca actualul Guvern să scoată ţara din criză. Se pare că şi oficialii BNR aşteaptă intervenţia divinităţii. Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, spune că ?dacă ne ajută Dumnezeu, anul acesta ieşim din criză?. ?Guvernul este un factor. Nicăieri în lume, pot să fie guvernele cele mai strălucite, nu pot să facă mare lucru. Întotdeauna avem nevoie de noroc în viaţă şi de Dumnezeu?, a declarat Adrian Vasilescu, citat de Evenimentul Zilei.

Oamenii de afaceri nu aprobă declaraţiile lui Adrian Vasilescu, despre care spun că sunt "panseuri lirice".

"Aceste declaraţii fac parte din categoria panseurilor domnului Vasilescu, care are şi dânsul propriile efuziuni lirice. La BNR lucrurile merg bine, cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă economia ar avea nevoie de intervenţia lui Dumnezeu, mă întreb de ce mai stau băieţii aceia la BNR", spune Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri (AOAR).

Pârvan e de părere că o replică mai potrivită pentru a caracteriza economia românească ar putea fi "Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în desagă".

"Avem de luat fonduri europene de miliarde de euro, dar pur şi simplu nu avem capacitate instituţională necesară. Oamenii din ministere pierd banii pentru că stau cu dosarele în sertare", a declarat secretarul AOAR.

Românilor nu le merge bine din punct de vedere financiar şi asta o arată statisticile europene. Am avut cea mai mare inflaţie din UE în ianuarie. Dacă guvernanţii prognozează o creştere de 1.3% în 2010, oamenii de afaceri sunt mai reţinuţi şi estimează un avans economic de cel mult 1%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: divinitate BNR Dumnezeu criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close