Antena 3 CNN Economic Banci Daily Income. Dobânzile pentru economii, cu 78% mai mici

Daily Income. Dobânzile pentru economii, cu 78% mai mici

Daily Income. Dobânzile pentru economii, cu 78% mai mici
25 Mai 2015   •   10:17

Dobânzile pentru economii au scăzut în ultimii trei ani cu 78%. Românii se aleg cu sume infime dacă îşi depun economiile la bancile din România.

Potrivit unui calcul prezentat în emisiunea Daily Income, pentru un depozit de 1.000 de lei cu un termen de 3 luni, românii care îşi depun economiile la bănci câştigă numai 2,1 lei.

De ce nu mai vor băncile din România banii românilor? Acesta este subiectul dezbătut de Adrian Măniţiu împreună cu invitata sa, Elena Cristian, redactor-şef Jurnalul Naţional, în emisiunea Daily Income.

„Nu vorbim numai de dobânzi foarte mici, ci vorbim şi de o diferenţă foarte mare între dobânzile la depozit şi dobânzile la credite. Bancherii ne-au spus că asta este tendinţa în Europa. Sunt şi dobânzi 0. (...) Da, dar în ţările UE dobânzile la credite sunt mult mai mici decât la noi, iar diferenţa dintre depozite şi credite este foarte mică”, a explicat Elena Cristian.

„Mi se pare anormal să depui 1.000 de lei la o bancă şi să iei la sfârşitul anului 20 de lei, fără să-ţi desfiinţezi depozitul, că altfel nu mai iei nimic”, a adăugat Elena Cristian.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close