Antena 3 CNN Economic Biz News Cutremur pe bursă pentru Twitter, după ce s-a aflat că Google renunță la achiziționarea platformei sociale

Cutremur pe bursă pentru Twitter, după ce s-a aflat că Google renunță la achiziționarea platformei sociale

Cutremur pe bursă pentru Twitter, după ce s-a aflat că Google renunță la achiziționarea platformei sociale
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Oct 2016   •   21:09

Acţiunile Twitter s-au prăbuşit joi la bursă în publicării unor informaţii conform cărora o serie de companii care ar fi putut face o ofertă pentru reţeaua de socializare şi-ar fi pierdut interesul pentru această operaţiune, scrie EFE.

Acţiunile Twitter au scăzut cu 18,58 % la o oră de la deschiderea tranzacţiilor la Bursa din New York, unde au înregistrat o depreciere de 13,09 % de la începutul anului.

Investitorii "au pedepsit" reţeaua de socializare după ce un portal de internet specializat în sectorul tehnologic a publicat un articol conform căruia Google nu va face o ofertă pentru cumpărarea companiei.

Conform Recode, care citează surse anonime, este, de asemenea, puţin probabil ca gigantul tehnologic Apple şi grupul Disney să facă o ofertă Twitter.

În ultimele două săptămâni, s-au intensificat zvonurile la Wall Street legate de interesul unor companii pentru a depune o ofertă pentru achiziţionarea companiei.

Potrivit postului CNBC, la finele lunii septembrie Twitter era în discuţii "cu potenţiali amatori" de o astfel de operaţiune.

Pe atunci se vorbea despre o ofertă "iminentă", dar, după cum a relatat joi portalul Recode, Google nu mai are intenţia de a cumpăra Twitter şi alte companii şi-au pierdut interesul.

Twitter a pierdut circa 187 milioane de dolari în primele şase luni ale anului, iar veniturile sale s-au situat la circa 1,2 miliarde de dolari, conform ultimelor rezultate financiare. Compania, înfiinţată de Jack Dorsey în 2006, continuă să nu găsească o formulă pentru a creşte numărul de utilizatori activi, care este în prezent de 313 milioane.

×
Subiecte în articol: Twitter
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close