Antena 3 CNN Economic Biz News Cel mai mare curs euro/leu din istoria României. Află cotaţia anunţată de BNR

Cel mai mare curs euro/leu din istoria României. Află cotaţia anunţată de BNR

Cel mai mare curs euro/leu din istoria României. Află cotaţia anunţată de BNR
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Mai 2012   •   13:09

Cursul euro a atins, pentru a treia şedinţă consecutiv, un nou maxim istoric. Banca Naţională a României a anunţat un curs de 4,4411 lei/euro, în urcare cu 0,38 bani faţă de luni.

Potrivit dealerilor citaţi de Mediafax, deprecierea a fost temperată de intervenţia indirectă în piaţă a băncii centrale, prin vânzări de valută.

Precedentul record a fost atins luni, la 4,4373 lei/euro.

Leul a scăzut cu 2,8% în raport cu euro faţă de finele anului trecut, când BNR a fost publicat un nivel de 4,3197 lei/euro.

Referinţa pentru dolar a urcat marţi cu 0,97 bani, la 3,4576 lei/dolar. A ajuns la un nou nivel maxim începând cu 1 iulie 2010. La data menţionată, referinţa s-a situat la 3,5420 lei/dolar.

Pentru francul elveţian, cotaţia a crescut la 3,6971 lei/franc, nivel care reprezintă un nou maxim începând cu 5 septembrie 2011.

Pieţele financiare se află sub presiune încă de la începutul săptămânii trecute, după ce cele două partide principale care susţin acordul Greciei cu instituţiile financiare internaţionale nu au reuşit să obţină împreună majoritatea, punând sub semnul întrebării capacitatea ţării de a respecta condiţiile convenite cu creditorii externi, de a evita falimentul şi de a rămâne în zona euro.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat marţi dimineaţă că economia a scăzut cu 0,1% în primul trimestru faţă de octombrie-decembrie şi a intrat în recesiune.


 

 

 









×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close