Antena 3 CNN Economic Biz News Cu o lună de zile înaintea iernii, Europa se pleacă în faţa Rusiei. Ce au declarat Merkel şi Hollande lui Vladimir Putin

Cu o lună de zile înaintea iernii, Europa se pleacă în faţa Rusiei. Ce au declarat Merkel şi Hollande lui Vladimir Putin

Cu o lună de zile înaintea iernii, Europa se pleacă în faţa Rusiei. Ce au declarat Merkel şi Hollande lui Vladimir Putin
de O.P.    |    31 Oct 2014   •   07:59

Uniunea Europeană îşi "va juca pe deplin rolul pentru a facilita punerea în aplicare a acordului găsit" joi seara la Bruxelles în vederea rezolvării, provizoriu, a conflictului gazelor dintre Rusia şi Ucraina, au dat asigurări preşedintele francez şi cancelarul german, relatează AFP. 

Potrivit unui comunicat publicat de Elysée, François Hollande şi Angela Merkel s-au întreţinut în cursul serii de joi cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cel ucrainean Petro Poroşenko. Cei patru oficiali "au salutat încheierea negocierilor pe tema livrărilor de gaze ruseşti Ucrainei, purtate datorită Uniunii Europene".

"Preşedintele Republicii şi cancelarul german au notat că Uniunea Europeană îşi va juca pe deplin rolul, în asociere cu partenerii săi (Statele Unite, membrii G7, FMI), pentru a facilita punerea în aplicare a acordului găsit" la Bruxelles, anunţă comunicatul.

Pe de altă parte, Hollande şi Merkel "au subliniat importanţa punerii depline în aplicare a protocolului de la Minsk din 5 septembrie 2014, în vederea găsirii unei soluţii politice durabile la criza actuală din estul Ucrainei", şi "şi-au exprimat dorinţa relansării dialogului naţional între autorităţile ucrainene şi separatişti".

Ucraina, Rusia şi Uniunea Europeană au ajuns joi seara, la Bruxelles, la o soluţie temporară în conflictul legat de livrările de gaze ruseşti, care securizează aprovizionarea Ucrainei, dar şi a Europei, pentru perioada iernii.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close