Antena 3 CNN Economic Biz News Dispută între PSD şi PNL pe majorarea cotei unice

Dispută între PSD şi PNL pe majorarea cotei unice

Dispută între PSD şi PNL pe majorarea cotei unice
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Oct 2013   •   12:55

Guvernul ar putea decide majorarea cotei unice de la 16% la 22 % şi scăderea TVA tot la 22 procente, din 2014, potrivit gândul.

Varianta propusă de şeful Executivului a fost discutată săptămâna trecută în ultima şedinţă a USL înainte ca Ponta să plece în SUA.

Propunerea făcută de premier nu este însă pe placul liberalilor. Aseară, liderii PNL au avut o şedinţă informală şi spun că nu sunt de acord cu această variantă.

Mai mult, 2014 este un an electoral, iar creşterea cotei unice ar fi o grea lovitură pentru PNL în perspectiva alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale. 


Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat, joi, că majorarea cotei unice de impozitare de la 16% la 22% şi reducerea TVA la 22% nu au fost discutate în Uniunea Social Liberală.
 
La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus joi, la Slatina, că nivelul cotei unice va rămâne cel actual, aşa cum prevede şi programul de guvernare, respectiv 16%.
 
"Cota unică rămâne cum am stabilit şi cum scrie şi în programul de guvernare 16%", a declarat Antonescu, co-preşedinte al USL, potrivit Agerpres. 
 
De asemenea, oficialii din Ministerul Finanţelor nu susţin această informaţie.
 
"Informaţiile care au apărut în media despre creşterea cotei unice se referă la discuţii politice şi generale, o astfel de măsură nu se susţine, iar angajamentul este de a menţine cota unică la 16%, a declarat joi, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dan Manolescu.
 

×
Subiecte în articol: cota unica
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close