Antena 3 CNN Economic Biz News Greşelile financiare ale românilor: Cumpără produse pe care nu şi le permit

Greşelile financiare ale românilor: Cumpără produse pe care nu şi le permit

Greşelile financiare ale românilor: Cumpără produse pe care nu şi le permit
Sursa foto: Foto: iloveindia.com
07 Noi 2011   •   07:55

Consumul în România a crescut în mod accentuat în perioada 2005-2008, acompaniat de preţuri galopante şi de un nivel tot mai mare al datoriilor. Consumatorii români s-au împrumutat masiv, pentru a-şi achiziţiona lucruri scumpe, de care, de cele mai multe ori, nu aveau nevoie.

De exemplu, un român care fumează un pachet de ţigări pe zi cheltuie într-un an o mie de euro pe ţigări, bani cu care şi-ar plăti întreţinerea pe 10 luni. A doua greşeală ar fi ratele pentru orice: ultimul model de smartphone sau laptop ultraperformant.

O altă greşeală e strâns legată de a doua: plătitul prin cardul de credit: benzină, haine, sau alimente. Cei care plătesc altel nu fac altceva decât să contribuie la profitul băncilor.

A patra greşeală este cumpărarea unei maşini noi, deşi bugetul nu ne permite să facem asta cu banii jos. O cincea greşeală este achiziţionarea unei case prea mari, iar a şasea ipoteca pusă pe casa pe care o deţii deja.

A şaptea şi ultima greşeală a românilor este traiul fără economisire. Se pare că expresia "bani albi pentru zile negre" este depăşită de mult de pofta de cumpărături inutile ale românilor.





×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close