Antena 3 CNN Economic Biz News Income Magazine. Cu cât se ieftineşte benzina

Income Magazine. Cu cât se ieftineşte benzina

Income Magazine. Cu cât se ieftineşte benzina
10 Ian 2015   •   13:16

Premierul Ponta cere companiilor petroliere să reducă şi mai mult preţurile la pompă, atât la benzină cât şi la motorină. Ponta spune că nu e normal ca preţul combustibilului să rămână aproape neschimbat din moment ce preţul barilului a scăzut la jumătate, iar taxele sunt aceleaşi ca în 2014.

Declaraţiile premierului au fost făcute în contextul în care cotaţiile ţiţeiului au scăzut semnificativ. Însă preţul petrolului ar putea scădea până la 35 de dolari pe baril dacă piaţa continuă să fie dezordonată, arată o notă internă a strategilor de la Bank of America.

În ultimele două zile, cotaţia barilului pare să se fi stabilizat. Petrolul Brent s-a situat la 50-51 de dolari, iar cel Crude, la 48-48 de dolari. Însă pragul de jos nu a fost încă atins, cred strategii de la Bank of America.

În perioada următoare, o scumpire poate fi provocată doar de o creştere a cererii din partea unor mari importatori de petrol, precum China şi India. Preţul scăzut va încuraja cererea, însă revenirea cotaţiilor barilului pe creştere nu va avea loc imediat.

Informaţiile au fost prezentate în emisiunea Income Magazine.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close