Antena 3 CNN Economic Biz News "Noul imperiu al Germaniei se ridică mai puternic şi mai mare ca niciodată". Se aprinde scânteia RĂZBOIULUI?

"Noul imperiu al Germaniei se ridică mai puternic şi mai mare ca niciodată". Se aprinde scânteia RĂZBOIULUI?

"Noul imperiu al Germaniei se ridică mai puternic şi mai mare ca niciodată". Se aprinde scânteia RĂZBOIULUI?
de O.P.    |    13 Mar 2013   •   10:28

"Lumea se află la o răscruce. Puternice şi avide de a dobândi forţă economică, marile state ale continentului european desenează conturul unui dezastru. În Marea Britanie primul ministru rezolvă criză după criză, în inima Europei şi până la hotarele Asiei noi puteri economice se ridică, iar noul imperiu al Germaniei se ridică mai puternic şi mai mare ca niciodată".

La prima vedere, acest fragment pare desprins din ziarele de astăzi, însă aceasta este starea în care se afla lumea acum 100 de ani. Analiştii economici şi politici vorbesc despre influenţa crescută a Germaniei din aceste zile.

Cu toate că "aparent Germania vrea să îmbrace hainele unui stat salvator, planurile sunt de fapt altele". Relaţia strânsă pe care Merkel a avut-o cu Sarkozy, rolul pe care l-a jucat în falimentul Greciei - Merkel a fost în repetate rânduri comparată cu un nazist -, "ajutorul" pe care l-a acordat recent Portugaliei - toate acestea, spune analistul Domninic Sandbrook arată cât de avidă de putere este Germania.

În tot acest timp şi în Spania, în timp ce zeci de mii de oameni ies în stradă, sentimentul anti-Germania a crescut foarte mult în rândul populaţiei. Anul trecut, după vizita cancelarului Merkel în Madrid mii de oameni au protestat, ridicând pancarte pe care scria: "NU unei Europe nemţeşti", scrie Daily Mail.

Aceeaşi stare de spirit este şi în Italia, greu încercată de măsurile anti-criză care au fost luate în ultima perioadă.

Dacă ciclicitatea istoriei se împlineşte şi în aceste momente, când puterea Germaniei pare fără graniţe, lumea se va îndrepta spre un război economic.







×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close