Antena 3 CNN Economic Biz News Preţurile de consum, în creştere. Vedeţi datele prezentate de INS

Preţurile de consum, în creştere. Vedeţi datele prezentate de INS

Preţurile de consum, în creştere. Vedeţi datele prezentate de INS
12 Mai 2015   •   10:24

Preţurile de consum au crescut în aprilie cu 0,1% faţă de martie. Rata anuală a inflaţiei a ajuns la 0,65%, în uşoară scădere, în condiţiile în care alimentele s-au scumpit luna trecută cu 0,33%, iar serviciile cu 0,07%, în timp ce mărfurile nealimentare au avut preţuri apropiate faţă de martie, arată Institutul Naţional de Statistică.

"Preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum (IPC), au fost mai mari în medie cu 0,1%, în luna aprilie comparativ cu luna martie 2015. Determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC), creşterea a fost de 0,2%", se arată într-un comunicat al INS.

Cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete, cu 5,25%, urmate de categoria "alte legume şi conserve de legume" - 3,57%, fructe şi conserve din fructe - 3,27% şi legume şi conserve de legume - 2,08%. Scăderi mai semnificative ale preţurilor s-au consemnat la ouă, cu 6,85%, şi la "fasole boabe şi alte leguminoase", cu 2,6%.

În ceea ce priveşte mărfurile nealimentare, cel mai mult s-au scumpit ţigările (cu 0,83%), iar la servicii - transportul urban (1,44%).

Alimentele s-au scumpit cu 0,32%, mărfurile nealimentare cu 0,49%, iar tarifele serviciilor cu 1,67%.

×
Subiecte în articol: INS Institutul National de Statistica
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close