Antena 3 CNN Economic Biz News Se anunţă noi scumpiri. Preţul gazelor va creşte din 2013, până va ajunge la media UE

Se anunţă noi scumpiri. Preţul gazelor va creşte din 2013, până va ajunge la media UE

Se anunţă noi scumpiri. Preţul gazelor va creşte din 2013, până va ajunge la media UE
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    09 Mai 2012   •   11:45

Preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici va creşte din a doua jumătate a anului 2013, până în 2018, a declarat, miercuri, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, la conferinţa de la finalul celei de-a cincea misiuni în România.

Scumpirea are loc pentru ca preţul gazelor să ajungă la media costurilor din Uniunea Europeană, a explicat Franks, potrivit Agerpres.

"Am convenit asupra etapei viitoare de ajustare la gazele naturale. (...) Sunt necesare ajustări pentru eficientizarea resurselor şi pentru producţia energetică, a producţiei de gaze, posibilă numai dacă se va liberaliza în următorii ani. Ajustarea va începe în a doua parte a lui 2013 până în 2018. Vor exista măsuri de protecţie pentru consumatorii vulnerabili. Vrem ca preţul gazelor să fi apropiat din preţul mediu din Europa, dar nu va ajunge la nivelul plătit pentru importurile din Rusia", a afirmat Franks.

În acest context, oficialul FMI a precizat că Ministerul Muncii va face, în următoarele luni, profilul consumatorilor vulnerabili.


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close