Antena 3 CNN Economic Biz News Statul are mâinile legate: "Nu mai avem nicio şansă să le revitalizăm". Aşteaptă salvarea de la investitori

Statul are mâinile legate: "Nu mai avem nicio şansă să le revitalizăm". Aşteaptă salvarea de la investitori

Statul are mâinile legate: "Nu mai avem nicio şansă să le revitalizăm". Aşteaptă salvarea de la investitori
de O.P.    |    24 Oct 2012   •   12:36

Valul al doilea al privatizărilor ar putea începe în 2013, cu câteva dintre „găurile negre” ale economiei româneşti, ajungând apoi până la vânzarea unor societăți mai atractive, cum sunt cele din domeniul energetic. Câţi paşi s-au făcut pentru aducerea unor investitori mari şi câţi mai sunt de făcut în continuare?

Statul român vrea să atragă investitori strategici pentru un număr însemnat de companii din portofoliul său. Ce şanse de succes au aceste privatizări, în contextul în care unele dintre companii au pierderi și datorii uriașe? „Trebuie închise. Nu avem nicio şansă să le revitalizăm. Pot fi cumpărate doar pentru potenţialul imobiliar”, spune tranşant Doru Lionăchescu, partener la compania de consultanţă Capital Partners, referindu-se la companii ca Avioane Craiova sau producătorul de aparatură opto-mecanică militară IOR.

Însă nu doar astfel de companii sunt scoase la vânzare, ci şi unele cu un potenţial ridicat. Bryan Jardine, partener la casa de avocatură Wolf Theiss, consideră că de aceste privatizări ar putea fi interesaţi investitorii strategici care vor să intre sau să se extindă pe piaţa locală prin achiziţia unora dintre companiile mari deţinute de stat.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro




×
Subiecte în articol: privatizari investitii investitori
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close