Antena 3 CNN Economic Biz News Ultima zi în care se mai pot depune declaraţiile de venit pentru anul 2013. De marţi, ANAF va aplica amenzi

Ultima zi în care se mai pot depune declaraţiile de venit pentru anul 2013. De marţi, ANAF va aplica amenzi

Ultima zi în care se mai pot depune declaraţiile de venit pentru anul 2013. De marţi, ANAF va aplica amenzi
26 Mai 2014   •   08:35

Astăzi este ultima zi în care se mai pot depune declaraţiile de venit pentru anul 2013. Cei care nu ajung nici astăzi la ANAF cu formularul completat vor fi nevoiti să plătească de mâine o amendă. Tot astăzi este termenul limită şi pentru companii în cazul impozitului pe clădirile speciale, aşa numita taxă pe stâlp.

Conform datelor furnizate de ANAF, în 2013, ar fi trebuit să depună formularul 200 circa 600.000 de români, din care 40% nu au făcut acest lucru, chiar dacă amenzile variază între 50 şi 500 de lei. Vom afla în curând şi care sunt statisticile pentru acest an.

Formularul trebuie depus de către persoanele care au câştigat anul trecut bani din activităţi comerciale, care practică profesii liberale precum avocatura sau consultanţa şi de către cei care au avut venituri din drepturi de proprietate intelectuală.

Şi firmele care trebuie să plătească impozitul pe stâlp trebuie să facă acest lucru până la sfârşitul acestei zile. Fiscul a estimat că va încasa peste 110 milioane euro din impozitarea construcţiilor speciale. Normele care clarifică modul de achitare a taxei au fost aprobate de Guvern, prin hotărâre, iar prima plată trebuie efectuată până pe 26 mai. Mare parte din bani vin de la societăţile din energie dar nu sunt scutite nici societăţile din telecomunicaţii.

De exemplu,  Nuclearelectrica va plăti pentru cele două reactoare de la Cernavodă 23 de milioane de euro. Cel mai mare cotizant va fi însă Petrom. Compania estimează că va plăti între 50 şi 71 de milioane de euro pentru toate construcţiile pe care le deţine. De taxare nu scapă nici producătorul Hidroelectrica, aflat în insolvenţă sau companiile de telecomunicaţii.



×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close