Antena 3 CNN Economic Biz News Un pachet de ţigări va ajunge să coste 268 de lei. Cea mai agresivă campanie din istorie împotriva fumatului

Un pachet de ţigări va ajunge să coste 268 de lei. Cea mai agresivă campanie din istorie împotriva fumatului

Un pachet de ţigări va ajunge să coste 268 de lei. Cea mai agresivă campanie din istorie împotriva fumatului
de O.P.    |    24 Apr 2012   •   13:19

Tutunul ucide milioane de oameni. Din momentul în care s-a constatat că fumatul este dăunător sănătăţii s-au făcut mii de campanii împotriva acestui viciu, însă niciuna nu a avut rezultatul dorit.

Însă nimic nu îi doare pe oameni mai tare decât să le umbli la portofele. Astfel, autorităţile din Noua Zeelandă vor să scumpească pachetele de ţigări la 100 de dolari neo-zeelandezi, adică la aproximativ 61 de euro (aproape 270 de lei), scrie Daily Mail.

Decizia încă nu a fost luată oficial, însă cei din Ministerul Sănătăţii consideră că numai în acest mod oamenii vor renunţa la tututn. "Această taxă reprezintă cea mai eficienta metodă de a-i face pe oameni să nu mai fumeze. Este foarte bine că Guvernul se gândeşte la o asemenea măsură. Probabil vom intra în istorie”, a declarat profesorul Richard Edwards, de la Departamentul de Sănătate Publică de la Universitatea din Otago.

Dacă totul va merge conform planului, un pachet de ţigări va ajunge să coste 60 de dolari până în 2025.

Ţigările se vor scumpi şi în România de la 1iulie, dar cu 15-20 de bani pe pachet.








×
Subiecte în articol: scumpiri tutun
Parteneri
România, măturată de vijelii puternice și inundații
x close