Antena 3 CNN Economic Biz News Ungaria refuză să accepte un ultimatum de la FMI. Autorităţile preferă să taxeze băncile şi companiile

Ungaria refuză să accepte un ultimatum de la FMI. Autorităţile preferă să taxeze băncile şi companiile

Ungaria refuză să accepte un ultimatum de la FMI. Autorităţile preferă să taxeze băncile şi companiile
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
01 Oct 2012   •   09:35

Autorităţile din Ungaria preferă să menţină taxele speciale impuse băncilor şi altor companiilor decât să accepte un acord de finanţare în cazul în care FMI ar da un ultimatum ţării. Declaraţia aparţine liderului grupului parlamentar al partidului de guvernământ, Antal Rogan, relatează Bloomberg.
   
"Îmi pot imagina un scenariu care ar ameninţa un acord cu FMI şi anume dacă ar exista aşteptări să creştem povara asupra familiilor în locul taxei pe bănci", a precizat Rogan la postul local HirTV.
   
Ungaria este cea mai îndatorată ţară din estul UE. Oficialii ungari au solicitat în noiembrie anul trecut un ajutor financiar FMI, în contextul reducerii ratingului ţării în categoria junk.

Negocierile pentru o linie de finanţare de circa 15 miliarde de euro au fost întârziate în repetate rânduri de premierul Viktor Orban, care nu a fost de acord cu toate condiţiile cerute de FMI şi UE.

Guvernul ungar a impus o taxă specială asupra băncilor, companiilor din sectoarele energetic, retail şi telecomunicaţii pentru a acoperi deficite în bugetul statului.
   
"Ungaria nu se poate descurca fără taxa pe bănci şi alte companii multinaţionale", din cauza îndatorării deja ridicate, care creşte costurile serviciului datoriei, a mai spus Rogan.

Negocierile dintre Ungaria şi FMI vor fi cel mai probabil reluate în a doua jumătate a lunii octombrie. Un acord ar putea fi atins în noiembrie.







×
Subiecte în articol: imprumut FMI Ungaria taxa
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close