Antena 3 CNN Economic Biz News Veniturile nedeclarate care nu pot fi justificate vor fi impozitate cu 16%

Veniturile nedeclarate care nu pot fi justificate vor fi impozitate cu 16%

Veniturile nedeclarate care nu pot fi justificate vor fi impozitate cu 16%
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Mar 2011   •   13:13

Veniturile nedeclarate care nu pot fi justificate vor fi impozitate cu 16%. O diferenţă mai mare de 50.000 lei, între declaraţia de avere şi situaţia fiscală a contribuabilului, va atrage după sine controale de la ANAF.

Jurnalul Naţional a obţinut în exclusivitate normele metodologice făcute de Ministerul Finanţelor pentru impozitarea averilor ilicite.

Fiscul va trebui mai întâi să identifice persoanele care au venituri nedeclarate. Astfel, inspectorii vor compara cheltuielile făcute de o anumită persoană cu veniturile pe care aceasta le-a declarat în perioada supusă verificării.

Dacă se constată că nivelul cheltuielilor l-a depăşit pe cel al veniturilor, contribuabilul trebuie să dovedească cu documente justificative de unde a avut diferenţa de bani. Inspectorii de la Fisc vor analiza şi conturile bancare ale celui vizat. Spre exemplu, dacă o persoană a depus mai mulţi bani la bancă într-o perioadă, trebuie dovedească sursa de venit.

Dacă se constată o diferenţă mai mare de 50.000 lei, între veniturile declarate şi situaţia fiscală a contribuabilului, venitul nedeclarat va fi impozitat cu 16%.

Cetăţeanul vizat de verificarea Fiscului are la dispoziţie 60 de zile să prezinte documente legale pentru justificarea banilor.

 


×
Subiecte în articol: averi fisc ANAF Ministerul Finantelor
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close