Antena 3 CNN Economic Biz News Business Fiscul scoate la vânzare autobuze, troleibuze şi un motofierăstrău ca să scape primăriile de datorii

Fiscul scoate la vânzare autobuze, troleibuze şi un motofierăstrău ca să scape primăriile de datorii

Fiscul scoate la vânzare autobuze, troleibuze şi un motofierăstrău ca să scape primăriile de datorii
Sursa foto: fisc
24 Mai 2010   •   12:10

Autobuze, troleibuze sau chiar un motofierăstrău. Toate au fost scoase la vânzare de fisc pentru a acoperi datoriile pe care le au primăriile din ţară. Şi nu sunt puţine cele care se află în imposibilitatea de a-şi mai plăti datoriile, scrie Gândul în ediţia de luni. În acest moment, peste 75% dintre primării sunt aproape falimentare.

554 de milioane de euro. La atât se ridică deficitul bugetelor locale. Suma fabuloasă reprezintă datoriile primăriilor şi consiliilor judeţene către stat, furnizori de utilităţi sau firme private, cu care au înceiat diverse contracte. Nu sunt uitate nici datoriile acumulate în timp de majoritatea autorităţilor locale.

Pe fondul acestor dificultăţi, Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice din fiecare judeţ postează anunţuri privind organizarea unor licitaţii având ca obiect valorificarea unor bunuri aparţinând societăţilor subordonate primăriilor.
O astfel de licitaţie a avut loc la Iaşi, unde s-au scos la vânzare 55 mijloace de transport în comun aparţinând Regiei Autonome de Transport Public, scrie Gândul. Suma totală încasată de Fisc- 185.000 de lei inclusiv TVA.


De asemenea, Fiscul a mai scos la vânzare şi şase autoturisme aparţinând CET Iaşi, altă societate aflată în subordinea Consiliului Local. Primarul Gheorghe Nichita recunoaşte existenţa datoriilor, dar spune că nu are ce face.

Licitaţii asemănătoare au loc şi la Târgovişte, unde a fost organizate licitaţii pentru
12 autobuze aflate în sobordinea Primăriei Târgovişte.

Şi în judeţul Hundedoara se scot la licitaţie bunurile societăilor suordonate primăriei. De pildă, la Bumbeşti Jiu, Fiscul a scos la vânzare mai multe scule şi utilaje ale Serviciului Public de Gospodărire Comunală, printre care şi un motofierăstrău.

Antena3

×
Subiecte în articol: datorii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close