Antena 3 CNN Economic Companii Afacerea perfectă: Profit de 3,7 miliarde euro, niciun angajat (VIDEO)

Afacerea perfectă: Profit de 3,7 miliarde euro, niciun angajat (VIDEO)

Afacerea perfectă: Profit de 3,7 miliarde euro, niciun angajat (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Aug 2010   •   18:54

Cinci români şi doi germani au descoperit afacerea perfectă. Au o firmă cu sediul într-un sat din Braşov, fără niciun angajat, dar anul trecut au obţinut un profit de 3,7 miliarde de euro, de 10 ori mai mare decât cel al marilor companii multinaţionale din România.

Cea mai profitabilă firmă din România se numeşte American European Marketing&Enterprises. Datele oficiale, publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, arată că firma a avut anul trecut un profit brut de 15,47 miliarde de lei, adică 3,7 miliarde de euro. Altfel spus, peste 10 milioane de euro pe zi.

Culmea, profitul este egal cu cifra de afaceri pe 2009. Explicaţia este simplă, dar incredibilă: firma nu are niciun angajat şi zero la capitolul cheltuieli.

Sediul declarat al companiei este în satul Fântâna, judeţul Braşov. Anul trecut, reporterii de la Săptămâna Financiară s-au deplasat la adresa respectivă, dar nu au găsit decât o familie modestă, care nu auzise niciodată despre American European Marketing&Enterprises. Mai mult, nimeni din zonă nu ştie nimic.

În actele de la Registrul Comerţului, firma are şapte acţionari, persoane fizice: cinci români şi doi germani. Niciunul nu figurează asociat într-o altă societate comercială. Compania a fost înfiinţată în 2007 şi are un capital social subscris de 50 de milioane de dolari.

Contactat telefonic de Antena 3, unul dintre asociaţii şi, în acelaşi timp, administratorii firmei, Daniel Afusoae, a declarat că societatea are afaceri în mai multe domenii, principalul obiect de activitate fiind tranzacţiile imobiliare.

În ciuda cifrelor impresionante, compania nu a plătit până acum impozit pe profit. Pentru 2008 a declarat un profit brut de 747 de milioane de lei, pe care l-a declarat venit neimpozabil, potrivit Codului Fiscal.



Antena 3


×
Subiecte în articol: firma profit afacere germani Brașov
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close