Antena 3 CNN Economic Companii Cel mai mare târg din România, “faţa” unei industrii cu exporturi de peste 1 mld. euro pe an

Cel mai mare târg din România, “faţa” unei industrii cu exporturi de peste 1 mld. euro pe an

Cel mai mare târg din România, “faţa” unei industrii cu exporturi de peste 1 mld. euro pe an
Sursa foto: Foto: Euroexpo
de Adrian Mirsanu    |    09 Sep 2011   •   17:13

Peste 150 de companii locale din industria de mobila, accesorii si prelucrarea lemnului, printre care Casa Rusu, Silvarom, grupul Mobexpert sau Egger, isi masoara fortele cu firme straine, care participa la cel mai mare targ al anului din Romania, dupa suprafata si numar de vizitatori,
Salonul International de Mobila – eveniment ce se desfasoara in perioada 7 – 11 septembrie la Romaero Baneasa.

“Salonul International de Mobila din acest an confirma trendul inregistrat pe piata de profil, in conditiile in care producatorii romani au avut anul trecut exporturi la nivel record, de peste 1 mld. de euro. Este cel mai mare targ organizat anul acesta in Romania, pe o suprafata de 17.000 de metri patrati, si ne asteptam sa depasim nivelul de 20.000 de vizitatori in cele cinci zile de expozitie”, afirma Camelia Buda, director general al Euroexpo Trade Fairs, care a organizat impreuna cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania evenimentul din Baneasa.

Potrivit Cameliei Buda, la prima editie a Salonului International de Mobila, Echipamente si Accesorii au venit ca sa isi expuna portofoliul de produse si sa incheie contracte aproximativ 170 de firme romanesti si din strainatate, din care peste 90% dintre expozanti inseamna prezenta locala.

Targul cuprinde trei saloane tematice – mobilier si decoratiuni, echipamente pentru prelucrarea lemnului si accesorii pentru mobilier.
Vanzarile pe piata de mobila din Romania in primele cinci luni ale anului au fost de 350 mil. Euro, in scadere cu 12,2%, potrivit datelor facute publice de catre Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania chiar in ziua deschiderii targului din Baneasa.

In aceeasi perioada, exporturile de mobila ale Romaniei au crescut cu 18%, iar anul trecut acestea au ajuns la aproximativ 1,2 mld. euro, un nivel – record. In industria mobilei, cel mai bine au dus-o exportatorii, companiile care s-au orientat preponderent spre piata interna confruntandu-se insa cu un declin al vanzarilor la nivel local.

De aceea, tot mai multi producatori romani din acest sector incearca sa compenseze consumul in scadere de pe piata din Romania cu comenzi pe pietele externe, pentru a capta crestere pentru businessul lor.

Cresterea puternica a exporturilor in ansamblu a repus Romania pe crestere economica in ultimele trimestre, insa consumul nu a repornit, iar investitiile mari care sa relanseze economia sunt inca asteptate de mediul privat.

×
Subiecte în articol: companii lemn targ exporturi industrie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un jandarm a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București
x close