Antena 3 CNN Economic Companii Chinezii se apucă de treabă. CÂND vor fi gata trenurile de mare viteză. Vom ajunge la mare într-o oră

Chinezii se apucă de treabă. CÂND vor fi gata trenurile de mare viteză. Vom ajunge la mare într-o oră

Chinezii se apucă de treabă. CÂND vor fi gata trenurile de mare viteză. Vom ajunge la mare într-o oră
de O.P.    |    26 Mar 2014   •   06:04

Românii vor putea ajunge din Bucureşti la mare, cu trenul, într-o oră.  Chiar dacă acum pare ireal, trenurile de mare viteză vor circula şi în ţara noastră din 2020, odată ce infrastructura va fi refăcută. În zilele următoare, specialiştii chinezii încep analizele tehnice.

Odată ce trenurile de mare viteză vor circula şi în ţara noastră, cei 225 de kilometri care despart Capitala de mare vor fi parcurşi în numai o oră. Primul tronson, Bucureşti - constanţa va fi dat în funcţiune peste 6 ani. Construcţia liniei de cale ferată de mare viteză va continua apoi până la  intrarea în Ungaria.
 
Doar 20 de ţări au în prezent trenuri de mare viteză, România ar intra astfel într-un club select, cu ajutorul specialiştilor chinezi. Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat la Beijing acordul de începere a analizelor tehnice.

Trenurile din România circulă în prezent cu o viteză medie de 45 de kilometri pe oră. Un tren de mare viteză însă poate ajunge chiar şi la 250 de kilometri pe oră, aproape de şase ori mai repede.

×
Subiecte în articol: chinezi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close