Antena 3 CNN Economic Companii Compania Tarom ar putea fi restructurată

Compania Tarom ar putea fi restructurată

Compania Tarom ar putea fi restructurată
16 Feb 2015   •   09:56

Compania Tarom ar putea fi restructurată pe model polonez. Ministrul Transportuilor evită să spună dacă asta va însemna şi concedieri, însă precizează că măsurile care vor fi luate la compania de stat nu vor fi unele extrem de plăcute. Tarom a concediat deja anul trecut în jur de 180 de persoane, pe fondul pierderilor financiare.

Ministrul Transporturilor susţine că TAROM va trebui să intre într-un proces de restructurare extrem de solid, deoarece continuă să înregistreze pierderi.

"Am avut discuţii cu mai multe firme mari care să ne asiste în interiorul unui astfel de program de restructurare şi de reaşezare a acestei companii pe variante existenţiale viabile. TAROM înregistrează pierderi în acest moment. Ce s-a întâmplat în jurul nostru cu compania similară bulgară, cu compania similară ungurească, etc. - falimentul adică - nu mi se pare soluţia pe care noi să o acceptăm. (...) Avem şi modelul polonez, compania LOT Polish Airlines, care, în loc să intre în faliment, a intrat într-un program de restructurare cu care există în piaţă. Aceea este varianta pe care vom încerca să ne ducem", a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, potrivit Agerpres.

Ministrul mai spune că măsurile pe care urmează să le ia la compania de transport aerian nu vor fi extrem de plăcute. Asta nu înseamnă, deocamdată, concedieri, dar nici nu este exclus ca planul de redresare să includă şi astfel de decizii.

"În acest moment, nu mă refer la nimic. Am spus restructurare şi, împreună cu cei care ne vor asista şi care au experienţă, pentru că sunt multe variante de luat în discuţie. Ne vom opri asupra uneia dintre ele şi noi în foarte scurt timp", a precizat Ioan Rus.

Anul trecut, numarul de angajati Tarom a scazut cu 8% la circa 2.020 de la 2.200 persoane in 2013. În prezent, Tarom are un grad de ocupare de 66% si opereaza cu 24 de aeronave.

×
Subiecte în articol: Tarom
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close