Antena 3 CNN Economic Companii Diverta închide cea mai mare librărie de pe Magheru

Diverta închide cea mai mare librărie de pe Magheru

Diverta închide cea mai mare librărie de pe Magheru
Sursa foto: Foto: kdprofil.ro
16 Sep 2010   •   14:26

Cea mai mare librărie a reţelei Diverta, din bulevardul Magheru, se închide din 27 septembrie, ca parte a unui proces de reducere a pierderilor, care prevede închiderea a încă trei magazine până la finele anului, relatează Mediafax, care citează un comunicat al companiei. Librăria de pe Magheru a fost deschisă cu doar doi ani în urmă.

"Închiderea magazinului ne ajută să eficientizăm business-ul, şi să reducem pierderile la nivel de reţea. În urma închiderii magazinelor neprofitabile vom reduce costurile cu un milion de euro anual, iar Diverta Magheru nu va impacta negativ businessul, deoarece mulţi dintre clienţi deja i-am regăsit în Diverta Băneasa sau în celelalte şase magazine din Bucureşti.", a declarat, într-un comunicat, Amalia Buliga, directorul executiv al Diverta.

Pe 26 septembrie 2010 va fi ultima zi de vânzare a magazinului din Magheru.

"Vănzările şi traficul au scăzut, iar procedura de reorganizare presupune închiderea magazinelor care nu se află pe profit. De la începutul anului s-au închis opt magazine, iar în prezent Diverta operează 54 de unităţi, iar până la sfârşitul anului va ajunge la 50 de unităţi, adică la o suprafaţă totală de retail de 18.000 metri pătraţi. Urmează să se facă public un plan de relocări şi deschideri de noi magazine", se menţionează în comunicat.

În acelaşi timp, reprezentanţii Diverta au mai spus că nivelul ridicat al chiriei din locaţia de pe Magheru nu poate fi susţinută economic.

La sfârşitul lunii mai lanţul de librării Diverta, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a cerut intrarea în insolvenţă, pentru reorganizare judiciară.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close