Antena 3 CNN Economic Companii Mişu Negriţoiu urmează să fie revocat marţi de la conducerea ASF

Mişu Negriţoiu urmează să fie revocat marţi de la conducerea ASF

Mişu Negriţoiu urmează să fie revocat marţi de la conducerea ASF
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mai 2017   •   12:56

Plenul reunit al Parlamentului îl va revoca, marţi, pe Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite, potrivit news.ro.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în 27 aprilie, că s-a înţeles cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, asupra faptului că Mişu Negriţoiu trebuie demis cât mai repede de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o instituţie importantă care nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi „moşia” unuia sau unora.

Biroul Permanent al Senatului a transmis în 18 aprilie Birourilor Permanente Reunite raportul comisiilor economice şi de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului privind revocarea din funcţie a şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, din cauza modului în care ASF a gestionat criza de pe piaţa RCA din 2016.

Mişu Negriţoiu a ajuns preşedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv în Parlament numirea sa. Negriţoiu a venit la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia de la şefia autorităţii din arestul poliţiei, în martie 2014, în condiţiile în care era arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica - ASF.

 

×
Subiecte în articol: Mişu Negriţoiu parlament
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close