Antena 3 CNN Actualitate Darius Vâlcov, numit ministru al Bugetului. Senatorul PSD depune jurământul la ora 18

Darius Vâlcov, numit ministru al Bugetului. Senatorul PSD depune jurământul la ora 18

Darius Vâlcov, numit ministru al Bugetului. Senatorul PSD depune jurământul la ora 18
Sursa foto: Foto: concretinolt.ro
de M.Z.    |    27 Aug 2014   •   15:02

Update 15.02Decretele prin care preşedintele Traian Băsescu ia act de demisia lui Liviu Voinea din funcţia de ministru delegat pentru Buget şi îl numeşte pentru acest portofoliu pe Darius Vâlcov au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial.

Update 14.30 - Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget va avea loc astăzi, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.
_________________________________________

Ştirea iniţială 11.00

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, numirea senatorului PSD Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget, precum şi decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea de la şefia ministerului se resort, potrivit unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale. 

Iniţial, pentru acest post a fost propus deputatul Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj, dar preşedintele Traian Băsescu a respins propunerea PSD, pe motiv că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa sa este legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.
 
Conform Constituţiei, propunerea actuală nu mai putea fi refuzată de şeful statului. 

Postul de ministru delegat pentru Buget a fost deţinut până acum de Liviu Voinea, care urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.
 
Premierul Victor Ponta l-a acuzat, luni, pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că are timp de întâlniri formale cu Elena Udrea sau de petreceri cu colegii la Neptun, dar nu are timp să-i numească un ministru, respectiv pe Darius Vâlcov, pe care l-a propus pentru portofoliul Bugetului.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că săptămâna aceasta va emite decretul de numire în funcţia de ministru al Bugetului pentru Darius Vâlcov, precizând că este obligat de decizia Curţii Constituţionale şi nu are comentarii în cazul persoanei propuse.

Senatorul Vâlcov este de doi ani în PSD, deşi iniţial a fost membru marcant în PD, partid în care a stat timp de 12 ani. 

Darius Vâlcov este senator de Olt şi fost edil al oraşului Slatina. 
 
Vâlcov a mai fost preşedinte PDL Olt, până în 2012, când a demisionat din partid. 

Citiţi şi Darius Vâlcov: Dacă se va descoperi că am luat măcar 1 leu de la Bercea, îmi dau demisia
 
Numele senatorul apare în dosarul Bercea Mondial cu informaţia că ar fi luat bani de la interlop. Bercea a notat într-un carneţel când a dat bani, cui i-a dat şi sumele pe care le-a dat. Potrivit însemnărilor din acel carneţel, fostul primar al Slatinei, Darius Bogdan Vâlcov, ar fi primit 800 de milioane de lei.
 

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close