Antena 3 CNN Economic Iarna ne prinde iar nepregătiţi. În unele oraşe, nici nu au început licitaţiile pentru deszăpezire

Iarna ne prinde iar nepregătiţi. În unele oraşe, nici nu au început licitaţiile pentru deszăpezire

Iarna ne prinde iar nepregătiţi. În unele oraşe, nici nu au început licitaţiile pentru deszăpezire
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    26 Oct 2013   •   23:24

Iarna va lovi România în mai puţin de o lună, anunţă meteorologii, iar pregătirile pentru deszăpezirea drumurilor sunt departe de a fi finalizate.

Nu s-au încheiat toate contractele de deszăpezire, utilajele sunt puţine şi nu au fost montate nici parazăpezi.

Antena 3 a mers în locurile în care anul trecut sute de oameni au stat blocaţi, izolaţi, fără ajutor, şi au descoperit că de atunci şi până acum, nimic nu s-a schimbat, din punct de vedere al pregătirilor.

Locuitorii din satele sucevene se aşteaptă la ce este mai rău odată cu venirea iernii. Oamenii nu au încredere în autorităţile locale şi cred că vor rămâne din nou izolaţi la prima ninsoare puternică.

Oficialii de la judeţ spun că au încheiat deja contractele de deszăpezire şi îşi pun speranţa şi în parazăpezi pe drumurile cu probleme.

În judeţul Neamţ, autorităţile încă nu au început licitaţiile pentru contractele de deszăpezire. Cu toate că legea spune că toate contractele de deszăpezire trebuie încheiate până la 1 noiembrie, în judeţul Galaţi, contractele pentru drumurile naţionale nu vor fi gata la data stabilită.

Prima soluţie în cazul unor ninsori abundente este închiderea drumurilor cu probleme. Singurul plan bine pus la punct ar fi unul pentru situaţii extreme.

Antena 3 a făcut în urmă cu mai bine de o săptămână o solicitare în care a cerut CNADNR să spună care este stadiul încheierii contractelor pentru deszăpeziri şi situaţia la nivelul ţării, însă nu a primit nici până acum un răspuns.

Drumurile cu cel mai mare risc de înzăpezire din ţară sunt Drumul Naţional 1, Drumul Naţional 2, autostrăzile A1 şi A2 şi aproape toate drumurile din Dobrogea.

×
Subiecte în articol: deszapezire iarnă
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close