Antena 3 CNN Economic Biz News CIA va cheltui milioane pentru îmbunătăţirea tehnicilor de spionaj

CIA va cheltui milioane pentru îmbunătăţirea tehnicilor de spionaj

CIA va cheltui milioane pentru îmbunătăţirea tehnicilor de spionaj
Sursa foto: spioni
28 Apr 2010   •   18:04

CIA va cheltui milioane de dolari în următorii cinci ani pentru a îmbunătăţi strângerea informaţiilor, a moderniza tehnologiile şi a permite analiştilor să lucreze mai îndeaproape de spionii de pe teren.
Planul reînnoieşte scopul agenţiei de a creşte numărul de analişti şi agenţi externi operativi care vorbesc fluent alte limbi.
Lipsa de agenţi bilingvi a este o problemă cea afectat serviciile de informaţii militare şi civile în ultimul deceniu de război în Afganistan şi Irak.
Directorul CIA, Leon Panetta, declara că schimbările vor ajuta agenţia să lupte mai bine cu ameninţările la securitatea naţională, inclusiv terorismul, armele de distrugere în masă şi ameninţările cibernetice.
Potrivit acestuia, un scop principal este de a pune mai mulţi analişti CIA la un loc cu agenţi operativi, ceea ce a funcţionat în zonele de război.
În mod tradiţional, cele două grupuri erau separate, dar aceasta se schimbă.
Panetta arăta că agenţia îşi va dubla numărul de ofiţeri clandestini angajaţi în limbi străine şi va tripla numărul de analişti în acest antrenament.
În urmă cu un an, mai puţin de o treime din analiştii CIA şi spionii externi erau fluenţi într-o limbă străină, procentaj încă valabil.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close