Antena 3 CNN Economic Biz News Daniel Dăianu: Criza economică ar putea readuce România în urmă cu zece ani

Daniel Dăianu: Criza economică ar putea readuce România în urmă cu zece ani

Daniel Dăianu: Criza economică ar putea readuce România în urmă cu zece ani
Sursa foto: Daniel Daianu
01 Mar 2009   •   20:23

Fostul ministru al finanţelor, Daniel Dăianu, crede că efectele crizei vor fi resimţite în fostele ţări comuniste, cu economii încă în tranziţie. Acum 10 ani salariul minim în România era puţin peste 50 de euro, de aproape trei ori mai mic decât în prezent.
1999 a fost anul în care au fost înregistrate cele mai multe persoane fără loc de muncă. Peste 1.100.000 de şomeri erau în evidenţele ANOFM, iar rata şomajului depăşea 11%. La finalul anului, creşterea economică era negativă: -1,2%. Un ministru de Finanţe din acele vremuri crede că actuala criză va întoarce România la situaţia din urmă cu un deceniu.
?Dacă nu se va lupta împotriva ei (a crizei n.r.) în mod vizionar, poate să conducă la crize teribile. În special pentru fostele ţări comuniste. Ceea ce ne-ar readuce cu un deceniu în urmă. Aceasta e miza pentru ţara noastră, spune Daniel Dăianu
Nici la alte capitole nu stăteam mai bine în 1999. Investiţiile străine în România abia atingeau un miliard de dolari, iar inflaţia era de 45%, un nivel ce ar da fiori în prezent.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Daniel Daianu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close