Antena 3 CNN Economic Biz News FMI va ajuta Grecia dacă autorităţile elene vor cere sprijin

FMI va ajuta Grecia dacă autorităţile elene vor cere sprijin

FMI va ajuta Grecia dacă autorităţile elene vor cere sprijin
Sursa foto: fmi
12 Feb 2010   •   11:48

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a promis vineri că va ajuta Grecia să-şi depăşească dificultăţile financiar-fiscale "aşa cum vor considera adecvat autorităţile elene", transmite Reuters.

FMI a transmis Atenei "un mesaj clar de solidaritate", alăturându-se liderilor Uniunii Europene în angajamentul de a sprijini Grecia.

Nici Fondul, nici UE nu au înaintat planuri sau măsuri clare de ajutor, propagând un val de incertitudine pe pieţele financiare, care a afectat şi moneda euro, şi obligaţiunile de stat ale Greciei.

"Suntem dispuşi şi aveam capacitatea să ajutăm Grecia aşa cum vor considera adecvat autorităţile elene", spune John Lipsky, prim director executiv adjunct al FMI, în Mumbai, ( India ), pentru o conferinţă internaţională a băncilor centrale.

Surse apropiate structurilor europene au transmis joi că programul de susţinere a Greciei ar putea include şi expertiza FMI în zona pachetelor de bailout, împreună cu finanţare din partea statelor din zona euro, fără împrumuturi de la instituţia financiară internaţională.

Vineri, preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a spus că BCE şi Comisia Europeană vor colabora intens pentru monitorizarea situaţiei din Grecia şi pentru redactarea şi propunerea unor "măsuri suplimentare necesare".

Ziarul britanic The Guardian crede că Germania este de vină pentru "progresul limitat" reuşit de liderii UE la summit-ul de joi în ceea ce priveşte Grecia. Potrivit surselor, cancelarul german Angela Merkel a sistat lucrările la un plan concret de ajutor financiar extern.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close