Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia: Povara crizei nu este doar a Greciei, dar şi a Europei şi a întregii omeniri

Grecia: Povara crizei nu este doar a Greciei, dar şi a Europei şi a întregii omeniri

Grecia: Povara crizei nu este doar a Greciei, dar şi a Europei şi a întregii omeniri
Sursa foto: grecia
29 Apr 2010   •   19:41

Premierul grec George Papandreou a cerut statelor din zona euro să folosească toate puterea lor pentru a preveni răspândirea "focului ce a fost alimentată în Grecia," referindu-se la cea mai gravă criză economică din Europa.
Ajutorul pe care Grecia îl va primi va fi investit cum trebuie, a declarat Papandreou la un o şedinţă de guvern, trimiţând un mesaj partenerilor europeni pentru a preveni un mesaj de domino în Europa.
"Povara nu este doar a Greciei de purtat, dar şi a Europei, poate a întregii omeniri," aprecia premierul grec.
El declara că măsurile luate de guvernul grec au produs deja rezultate pozitive, amintind că Greciei i s-a cerut acum să corecteze greşeli de decenii.
Repetând determinarea guvernului de a avea succes şi apelul către greci să sprijine schimbările premierul a prezentat un plan de restructurare a guvernării locale în Grecia.

"Reprezintă un pas major spre crearea unui stat mai bun," arăta Papandreou .
Planul, numit "Kallikratis" după arhitectul grec al Parteonului, introduce fuziunea a peste 4000 de agenţii guvernamentale locale, menit a reduce cheltuielile publice şi birocraţia.
Potrivit estimărilor, Grecia poate economisi până la 1,8 miliarde euro anual cu implementarea planului.


Pe de altă parte, Grecia a refuzat să realizeze reducerile salariale cerute de Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Centrală Europeană (BCE) în cadrul discuţiilor de la Atena, a anunţat miercuri ministrul grec al muncii, Andreas Loverdos.


"În principal, discuţiile cu FMI şi cu UE se referă la politica salarială. Ne-au cerut suprimarea celui de-al 13-lea şi celui de-al 14-lea salariu, ceea ce noi nu am acceptat", a declarat Loverdos.


Cel de-al 14-lea salariu este acordat sub forma unor prime, acordate de Paşte şi pentru vacanţa de vară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close