Antena 3 CNN Economic Biz News Ordonanţa creditelor ajută băncile să păstreze costurile mari la împrumuturi (VIDEO)

Ordonanţa creditelor ajută băncile să păstreze costurile mari la împrumuturi (VIDEO)

Ordonanţa creditelor ajută băncile să păstreze costurile mari la împrumuturi (VIDEO)
09 Oct 2010   •   16:53

Băncile vor să păstreze costurile mari la împrumuturile acordate. Însă clienţii şi protecţia consumatorilor se opun vehement. Dintr-o lege transparentă care să protejeze clientul, ordonanţa creditelor a devenit una care ţine cu băncile şi dobânzile lor mari.

Parlamentarii au fost uşor de convins de bancherii care vor să păstreze dobânzile şi comisioanele la credite neschimbate. Asta în ciuda faptului că acestea au fost declarate costuri abuzive în instanţă.

Dacă urcă indicii, creşte dobânda şi, implicit, rata lunară. De asta se feresc toţi datornicii. Peste 12 mii dintre ei au dat în judecată băncile.

Polemica din jurul ordonanţei creditelor a ajuns şi la Comisia Europeană, care a cerut guvernului explicaţii, în scris. E o formalitate, pentru că cei de la Bruxelles au avizat prima formă a actului.

Şi avocaţii spun că amendamentele îngrădesc dreptul consumatorilor.

Pe lângă păstrarea dobânzilor, băncile vor reintroducerea comisioanelor de retragere şi de administrare a banilor. În schimb, amenzile aplicate instituţiilor de credit pentru abuzuri să fie reduse la jumătate.



Antena 3

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close