Antena 3 CNN Economic Biz News Suedia suplimentează bugetele locale cu 1,5 mld. de euro pentru a evita concedierile masive

Suedia suplimentează bugetele locale cu 1,5 mld. de euro pentru a evita concedierile masive

Suedia suplimentează bugetele locale cu 1,5 mld. de euro pentru a evita concedierile masive
Sursa foto: suedia
07 Apr 2009   •   12:50

Guvernul din Suedia va suplimenta bugetul autorităţilor locale cu 17 miliarde coroane suedeze (circa 1,5 miliarde euro), pentru a evita concedieri masive generate de cea mai severă crizã financiară din ultimele decenii, transmite Reuters.

Potrivit economiştilor, susţinerea finanţării de către autorităţile locale, afectate sever de recesiune, va fi cel mai probabil pilonul central al rectificării bugetare care urmează să fie prezentată săptămâna viitoare.

Prin urmare, autorităţile locale vor primi o plată excepţională de 7 miliarde coroane în 2010 şi vor beneficia de majorarea bugetului cu cinci miliarde de coroane în fiecare dintre următorii doi ani, au declarat liderii celor patru partide de guvernământ pentru cotidianul Dagens Nyheter.

"Iniţiativa poate fi pusă în aplicare fără a pune în pericol sustenabilitatea pe termen lung a finanţelor publice", au afirmat ei.

Potrivit guvernului, pachetul de sprijin pentru autorităţile locale trebuie să conserve locurile de muncă din zona serviciilor sociale şi educaţie, care reprezintă aproape 25% din totalul locurilor de muncă din Suedia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close