Antena 3 CNN Economic SONDAJ. Majoritatea românilor este de acord cu proiectul Roşia Montană

SONDAJ. Majoritatea românilor este de acord cu proiectul Roşia Montană

SONDAJ. Majoritatea românilor este de acord cu proiectul Roşia Montană
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Sep 2013   •   16:02

Românii sunt de părere că autorităţile ar trebui să susţină proiectul Roşia Montană, conform unui sondaj Sociopol. 

 
Mai exact, 68% dintre respondenţi au spus că autorităţile ar trebui să susţină şi să promoveze acest proiect, în timp ce 32% dintre români nu sunt de acord cu proiectul şi consideră că ar trebui să se opună. 
 
 
Totuşi, 73% dintre respondenţi cred că autorităţile vor demara proiectul şi îl vor susţine, în timp ce 27% dintre aceştia consideră că se vor opune proiectului. 



Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016.
 
Potrivit documentului, participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni. Mai mult, începerea proiectului este condiţionată şi de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.
 
Investitorul va plăti Guvernului o redevenţă de 6% din valoarea producţiei, statul având opţiunea de a solicita companiei ca plata redevenţei să se facă în natură, conform proiectului.
 

×
Subiecte în articol: Rosia Montana sondaj proiect
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close