Antena 3 CNN Actualitate Statul va pierde un miliard de euro anual, după ce pensionarii nu vor mai plăti contribuţia de 5,5% la sănătate

Statul va pierde un miliard de euro anual, după ce pensionarii nu vor mai plăti contribuţia de 5,5% la sănătate

Statul va pierde un miliard de euro anual, după ce pensionarii nu vor mai plăti contribuţia de 5,5% la sănătate
Sursa foto: Foto: romaniapress.com
de M.Z.    |    19 Apr 2012   •   23:58

Peste două milioane de pensionari cu pensii mai mici de 740 de lei nu vor mai plăti, din mai, contribuţia de 5,5% pentru asigurări sociale de sănătate, astfel că bugetul de stat va pierde anual aproximativ un miliard de euro, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), Doina Pârcălabu, a declarat joi, că din mai va fi aplicată decizia Curţii Constituţionale privind constituţionalitatea prevederilor art. 259 alin. (2) din Legea 95/2006, procentul de 5,5 urmând să fie reţinut numai veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.

Pârcălabu a precizat că deciziile Curţii Constituţionale produc efecte numai pentru viitor, neputând fi restituite sume reţinute până acum.

Potrivit CNPP, noua modalitate de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate se va aplica în mod automat pentru toţi pensionarii care au pensii mai mici de 740 de lei, nefiind necesară depunerea unor cereri.

×
Subiecte în articol: buget de stat bani pensionari
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close