Antena 3 CNN Externe Lufthansa anulează 930 de zboruri miercuri din cauza grevei personalului navigant

Lufthansa anulează 930 de zboruri miercuri din cauza grevei personalului navigant

Lufthansa anulează 930 de zboruri miercuri din cauza grevei personalului navigant
Sursa foto: Foto:Agerpres.EPA
11 Noi 2015   •   09:46

Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat că va anula 930 de zboruri programate pentru ziua de miercuri, cu plecarea sau cu destinația Frankfurt, München și Düsseldorf, o decizie care va afecta un număr total de 100.000 de pasageri, din cauza continuării grevei de către personalul navigant, transmite Reuters.

UFO, sindicatul personalului navigant al Lufthansa, a demarat greva vinerea trecută din cauza condițiilor de pensionare anticipată iar marți a anunțat prelungirea grevei și pentru perioada 11 — 13 noiembrie 2015, în intervalul orar 04,00-23,59 pentru toate zborurile de pe / către aeroporturile Frankfurt, Munchen și Dusseldorf.

În replică, conducerea companiei Lufthansa a depus un recurs la tribunalele din Darmstadt și Dusseldorf după ce primele patru zile de grevă au condus la anularea a peste 1.800 de zboruri și au afectat sute de mii de pasageri. Tribunalul din Darmstadt a respins în noaptea de marți spre miercuri recursul depus de Lufthansa și argumentul său potrivit căruia greva personalului navigant ar fi ilegală.

Lufthansa a demarat negocierile cu diferite categorii de salariați în încercarea de a reduce costurile și a putea concura cu companiile low cost precum și cu transportatorii din Golful Persic. 'În calitate de echipă managerială suntem obligați să analizăm toate opțiunile legale, dar aș prefera să găsim o soluție la masa de negociere', a declarat marți directorul general de la Lufthansa, Carsten Spohr.

Separat, sindicatul piloților de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), a depus o plângere la Curtea Constituțională din Germania pentru a contesta o decizie a unui tribunal care a obligat VC să pună capăt grevei sale în luna septembrie. Piloții de la Lufthansa au declanșat 13 greve în ultimele 18 luni.

Grevele de la Lufthansa nu afectează și activitatea subsidiarelor sale Eurowings, Germanwings, Swiss și Austrian Airlines.

 

×
Subiecte în articol: Lufthansa
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close