Antena 3 CNN Externe A început summitul G8. Situaţia din Siria şi programul nuclear iranian, printre subiectele cele mai importante

A început summitul G8. Situaţia din Siria şi programul nuclear iranian, printre subiectele cele mai importante

A început summitul G8. Situaţia din Siria şi programul nuclear iranian, printre subiectele cele mai importante
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
19 Mai 2012   •   09:26

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a întâmpinat vineri seara, la Camp David, pe liderii G8, marcând astfel debutul summitului care va fi dedicat în special crizei datoriilor în Europa , relatează AFP.
   
Obama, purtând o veste, fără cravată, i-a salutat pe aceşti demnitari, începând cu Jose Manuel Barroso şi Herman van Rompuy. Preşedintele francez, Francois Hollande, a fost ultimul care a intrat în reşedinţa de vară a preşedinţilor americani, aflată la 100 de kilometri nord-vest de Washington.
   
Liderii G8 (Statele Unite, Canada, Italia, Franţa, Germania, Japonia, Rusia) vor participa la o discuţie consacrată situaţiei scenei internaţionale, în special cu privire la programele nucleare ale Iranului şi ale Coreei de Nord, precum şi la situaţia din Siria.
   
Sâmbătă, liderii se vor întâlni pentru o discuţie axată în special pe criza datoriilor europene şi problema securităţii alimentare.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close