Antena 3 CNN Externe Al-Qaida revine! Se pregăteste pentru un atac spectaculos împotriva Occidentului

Al-Qaida revine! Se pregăteste pentru un atac spectaculos împotriva Occidentului

Al-Qaida revine! Se pregăteste pentru un atac spectaculos împotriva Occidentului
Sursa foto: english.alarabiya.net
16 Feb 2012   •   10:42

Iranul şi nucleul central al Al-Qaida condus de Ayman al-Zawahiri au stabilit o "relaţie operaţională", în timp ce există temeri că gruparea teroristă pregăteşte un atac spectaculos împotriva Occidentului, relatează Sky News.

Există temeri că acest atac va fi îndreptat împotriva Jocurilor Olimpice şi va fi o răzbunare pentru uciderea din mai 2011 a lui Osama ben Laden, de către un comando american.

Sunt surse care susţin că Iranul furnizează reţelei teroriste antrenament în folosirea explozibililor avansaţi, "ceva finanţare şi o ascunzătoare sigură" în urma unei înţelegeri încheiate în 2009 şi care a ajuns deja la "capacitate operaţională".

SUA este foarte îngrijorată de această relaţie strânsă dintre Al-Qaida si Iran, la finele anului trecut oferind o răscumpărare de zece milioane de dolari pentru informaţii despre locul din Iran unde s-ar putea ascunde un lider sirian al Al-Qaida, Ezedin Abdel Aziz Khalil, cunoscut ca Yasin al Suri.

Este posibil ca Al-Qaida să plănuiască un atac "clasic", în mai multe locaţii odată, care va confirma poziţia sa ca lider global al jihadului.

Un raport al serviciilor secrete obţinut de Sky News precizează că "în pofida cooperării intense din ultimele luni dintre Iran şi Al-Qaida - cu intenţia de a comite un atac comun împotriva unor ţinte occidentale din străinătate ... Iranul şi-a intensificat în mod semnificativ investiţiile, întreţinerea şi îmbunătăţirea legăturilor sale operaţionale şi secrete cu conducerea Al-Qaida din Pakistan în ultimele luni".



×
Subiecte în articol: al-Qaida retea terorista occident atac
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close