Antena 3 CNN Externe Aproximativ 120.000 de hectare de vegetaţie, devastate de incendiile care pârjolesc Siberia

Aproximativ 120.000 de hectare de vegetaţie, devastate de incendiile care pârjolesc Siberia

Aproximativ 120.000 de hectare de vegetaţie, devastate de incendiile care pârjolesc Siberia
Sursa foto: Foto: footage.framepool.com
17 Apr 2015   •   17:18

Aproape 100 de incendii devastează 118.500 de de hectare în cinci regiuni din Siberia, un dezastru provocat de fermieri care au dat foc unor terenuri agricole, iar flăcările se extind rapid din cauza unor rafale de vânt puternice, au anunţat vineri autorităţile locale, relatează agenţia rusă Tass.
   
Incendiile s-au extins începând de joi la încă 10.000 de hectare, marea majoritate în teritoriul Transbaikal, unde 114.800 de hectare sunt afectate de dezastru, potrivit departamentul silvic din districtul siberian.
   
Incendiile afectează, de asemenea, republicile autonome Buriatia şi Tuva, regiunea Irkuţk şi teritoriul Krasnoiarsk, potrivit serviciului de presă al instituţiei.
   
Tot începând de joi, 65 de incendii, care afectau 13.600 de hectare de păduri situate în rezervaţii, au fost controlate în districtul siberian. Alte incendii, în teritoriile Transbaikal şi Tuva, republicile Altai, Hakasia, Buriatia, Tuva şi regiunea Irkuţk au fost, de asemenea stinse.
   
În total 33 de incendii majore de vegetaţie au fost controlate, pe o suprafaţă de 13.300 de hectare, în Buriaţia şi teritoriul Transbaikal.
   
La lupta cu flăcările au luat parte aproximativ 3.000 de pompieri şi 554 de vehicule.
   
Un regim special în vederea prevenirii incendiilor a fost introdus în regiunea Irkuţk, republicile Altai şi Tuva, teritoriul Transbaikal, în 18 districte din Buriatia şi un district din teritoriul Krasnoiarsk.
   
Starea de urgenţă este în vigoare în teritoriul Transbaikal şi republica Hakasia, în 19 districte din Buriatia şi un district din teritoriul Krasnoiarsk.
   
Principala cauză a dezastrului este factorul uman. Incendiile au fost declanşate de către fermieri care au dat foc ierbii pe câmp. Ele s-au extins rapid, din cauza rafalelor de vânt puternice.
   
În total, 883 de incendii au fost înregistrate în Siberia, care au devastat aproximativ 250.000 de hectare de vegetaţie.
 

×
Subiecte în articol: incendii incendiu de vegetatie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close