Antena 3 CNN Externe Atac terorist într-o staţie de metrou din Sankt-Petersburg. 11 persoane au murit şi alte 45 au fost rănite. Un atentator sinucigaş a fost responsabil pentru explozie

Atac terorist într-o staţie de metrou din Sankt-Petersburg. 11 persoane au murit şi alte 45 au fost rănite. Un atentator sinucigaş a fost responsabil pentru explozie

Atac terorist într-o staţie de metrou din Sankt-Petersburg. 11 persoane au murit şi alte 45 au fost rănite. Un atentator sinucigaş a fost responsabil pentru explozie
de S.T.    |    04 Apr 2017   •   00:34

Explozia de la Sankt Petersburg a fost un atac terorist, a confirmat Procurorul General al Rusiei, citat de Daily Telgraph. Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul, scrie news.ro.

Serviciile antiteroriste ruse au anunţat 11 morţi şi 45 de răniţi spitalizaţi, în explozia de la metroul din Sankt-Petersburg.

Toate staţiile de metrou din oraş au fost închise, a informat Interfax.

UPDATE: Un atentator sinucigaş a fost responsabil pentru explozia de luni de la metroul din Sankt-Petersburg, a precizat o sursă judiciară pentru Interfax, citând o informaţie preliminară, transmite Reuters.

Sursa menţionată a spus, pentru agenţia Interfax, că autorităţile au stabilit identitatea presupusului atentator sinucigaş cu bombă, acesta fiind un tânăr de 23 de ani, din Asia centrală, care a transportat dispozitivul exploziv în metroul din Sankt-Petersburg într-un rucsac.

Un bărbat, care fusese surprins pe camerele de supraveghere şi suspectat anterior de implicare în explozie, s-a prezentat la poliţie şi a spus că nu a jucat niciun rol, a transmis Interfax.

Separat, agenţiile ruse de ştiri, preluate de Reuters, au arătat că preşedintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu serviciile de securitate pe tema incidentului şi a depus flori la staţia de metrou unde s-a produs explozia.

Într-un nou bilanţ publicat luni seara, transmis de aceleaşi agenţii, preluate de AFP, serviciile antiteroriste ruse au anunţat 11 morţi şi 45 de răniţi spitalizaţi, în explozia de la metroul din Sankt-Petersburg.

Numărul prezentat anterior de ministra rusă a Sănătăţii era de zece morţi.

Condoleanţe au sosit de la lideri din întreaga lume, iar preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat atacul ca fiind un "lucru teribil".

O bombă a fost găsită luni după-amiază în staţia de metrou Ploşciad Vosstania din centrul oraşului rus Sankt-Petersburg, după deflagraţia produsă anterior într-o altă staţie, au precizat autorităţile ruse.

Mai înainte, o bombă artizanală a explodat la bordul unei garnituri de metrou în apropierea staţiei Sennaia Ploşciad. După ce iniţial s-a vorbit despre două explozii, autorităţile ruse au precizat ulterior că a fost de fapt o singură explozie şi aceasta s-a produs în tunelul dintre două staţii.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a aflat la Sankt-Petersburg pentru o întâlnire cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

UPDATE: Autorităţile ruse au emis mandate de căutare pentru două persoane în urma atacului de luni, de la metroul din Sankt Petersburg, au declarat surse apropiate anchetei pentru Interfax.

UPDATE: Presa rusă a publicat luni după-amiază o primă imagine cu presupusul atacator de la metrou, care a abandonat o servietă plină cu explozibili într-o garnitură de metrou ce călătoarea de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut, transmite Interfax.

Presupusul suspect apare îmbrăcat într-o robă neagră şi cu barbă, în vreme ce capul său este acoperit de o căciulă de aceeaşi culoare.

Anterior, un martor a declarat că un bărbat ar fi abandonat o servietă în vagonul de metrou zguduit de puternica explozie din Sankt Petesburg.

”A fost o explozie pe şine, un bărbat a lăsat o servietă în vagon, a coborât din vagon şi s-a mutat în alt vagon”, i-ar fi scris martorul unui prieten, într-un SMS.

UPDATE: Forţele de securitate ruse au dezamorsat luni dispozitivul explozibil găsit la o staţie de metrou din centrul oraşului Sankt-Petersburg, după deflagraţia produsă anterior într-o altă staţie, a anunţat, într-un comunicat, Comitetul Naţional Antitero, conform căruia nouă persoane au murit şi 20 au fost rănite, transmite Reuters.

Dispozitivul neexplodat a fost găsit la staţia de metrou Ploşciad Vosstania, diferită de cea unde s-a produs deflagraţia.

UPDATE: Autorităţile au luat măsuri suplimentare de securitate la metroul din Moscova, după explozia de la Sankt Petersburg, a anunţat un oficial citat de Interfax.

UPDATE: Vladimir Putin a reacționat, după ce a discutat cu serviciile de securitate. Președintele rus a transmis condoleanțe familiilor și a spus că, probabil, vorbim de un atac terorist.

UPDATE: Circulația metroului a fost întreruptă.

Explozii puternice la metroul din Sankt Petersburg. Primele IMAGINI de la fața locului

UPDATE: Coincidență sau nu, președintele Vladimir Putin este la Sankt-Petersburg, acolo unde este programată o întâlnire cu președintele bielorus Alexander Lukashenko.

Imagini LIVE din Sankt-Petersburg, AICI

UPDATE: Agenția TASS anunță cel puțin 10 morți și 30 de răniți. 

Sputnik anunță producerea a două explozii, în stațiile "Sennaya Ploschad" și "Tekhnologichesky Institute". Din primele informații reiese că dispozitivele explozive au folosit șrapnel, pentru a produce pagube cât mai mari.

Știrea inițială

O explozie s-a produs în metroul din Sankt-Petersburg şi s-a soldat cu victime, a informat luni portalul Life News, citat de Reuters. 

Numărul victimelor nu este precizat, dar se crede că este foarte mare.

Life News a publicat o fotografie cu uşa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie şi o altă fotografie cu persoane rănite care sunt întinse pe peron.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia explozie metrou
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close