Antena 3 CNN Externe Autorităţile britanice sunt pe punctul de a-l identifica pe asasinul jurnalistului James Foley

Autorităţile britanice sunt pe punctul de a-l identifica pe asasinul jurnalistului James Foley

Autorităţile britanice sunt pe punctul de a-l identifica pe asasinul jurnalistului James Foley
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
de S.T.    |    24 Aug 2014   •   18:15

Serviciile de informaţii britanice MI5 şi MI6 sunt pe punctul de a-l identifica pe islamistul britanic suspectat că l-a executat, în Irak, pe jurnalistul american James Foley, publicaţia The Sunday Times dezvăluind că numele teroristului britanic este deja cunoscut de MI5 şi MI6.

"Nu pot spune mai mult, dar ştiu că suntem pe cale să îl identificăm", a declarat, potrivit AFP, Peter Westmacott, ambasadorul Marii Britanii în Statele Unite.

"Am mobilizat multe mijloace pentru această operaţiune, dispunem de tehnologii sofisticate, precum identificarea vocală", a explicat Westmacott.

Potrivit ambasadorului, aproximativ 500 de britanici au mers în Siria şi Irak pentru a participa la conflictele din aceste ţări.

Un fost rapper britanic, fiul unui islamist de origine egipteană judecat în Statele Unite în cazul atentatelor comise în 1998 la ambasadele americane din Kenya şi Tanzania, este principalul suspect în cazul executării, în Irak, a jurnalistului James Foley, conform site-ului ziarului New York Post. Abdel-Majed Abdel Bary, 24 de ani, care a postat recent o imagine în care apare ţinând în mână craniul unui om, figurează printre cei trei indivizi identificaţi de autorităţile britanice ca fiind suspecţi în cazul decapitării jurnalistului american James Foley. Serviciile de spionaj britanice suspectează că fanaticul care l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ar fi un londonez numit John, membru al unei grupări teroriste islamiste - "The Beatles".

Un material video al execuţiei lui James Foley a fost difuzat miercuri de membri ai Statului Islamic, un grup sunnit ultraradical care a preluat controlul asupra unor zone ample din teritoriile Siriei şi Irakului.

James Foley, în vârstă de 40 de ani, era un jurnalist experimentat, relatând despre conflictul din Libia şi despre cel din Siria. Foley a colaborat cu publicaţia Global Post, Agenţia France-Presse şi alte instituţii media.

Citeşte şi:

Mesajul mamei jurnalistului decapitat de terorişti: Şi-a dat viaţa în încercarea de a arăta lumii suferinţa poporului sirian

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close