Antena 3 CNN Externe Barack Obama a strâns 181 de milioane de dolari pentru campania electorală

Barack Obama a strâns 181 de milioane de dolari pentru campania electorală

Barack Obama a strâns 181 de milioane de dolari pentru campania electorală
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
06 Oct 2012   •   18:28

Barack Obama a strâns în septembrie 181 de milioane de dolari pentru a-şi finanţa cursa electorală pentru Casa Albă, o sumă record pentru campania prezidenţială americană în 2012, a anunţat sâmbătă echipa sa de campanie, citată de AFP.

Această informaţie intervine după ce, timp de mai multe luni, cu excepţia lunii august, tabăra republicană a strâns sume de bani care le-au depăşit cu mult pe cele strânse de echipa lui Obama. Cifrele pentru septembrie ale echipei republicane nu erau încă anunţate sâmbătă.
   
Cu o lună înaintea scrutinului din 6 noiembrie, această sumă îi va permite taberei lui Obama, care s-a bucurat deja de anunţul privind scăderea şomajului în septembrie la cel mai mic nivel de la preluarea funcţiei de către preşedintele democrat în ianuarie 2009, să îşi mărească numărul de clipuri electorale difuzate la televizor.
   
În afară de strângerea de fonduri, Mitt Romney poate să conteze şi pe un număr mai mare de "SuperPAC", comitete de susţinere independente finanţate de companii şi donatori bogaţi, care pot cheltui sume nelimitate pentru atacarea bilanţului lui Barack Obama şi promovarea candidatului republican.
   
Directorul echipei de campanie a lui Obama, Jim Messina, a transmis sâmbătă această informaţie susţinătorilor preşedintelui democrat printr-un e-mail. "Am veşti mari şi vreau să fiţi primii care aflaţi", declară Messina în acest mesaj.
   
"Nu numai că am depăşit nivelul de zece milioane de donatori pentru campania din 2012 şi Partidul Democrat - un record (...) -, ci am strâns şi 181 de milioane de dolari în septembrie de la 1,8 milioane de americani - dintre care peste 567.000 au participat pentru prima dată. Este de departe cea mai bună lună a noastră de până în prezent", a declarat el.
   
Potrivit lui Messina, donaţia medie a fost în septembrie de 53 de dolari, iar 98 la sută din contribuţii au fost mai mici sau egale cu 250 de dolari.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close