Antena 3 CNN Externe Bilanţ sângeros al ultimelor şase zile în Orientul Mijlociu. Peste 160 de oameni au murit, iar 1100 au fost grav răniţi

Bilanţ sângeros al ultimelor şase zile în Orientul Mijlociu. Peste 160 de oameni au murit, iar 1100 au fost grav răniţi

Bilanţ sângeros al ultimelor şase zile în Orientul Mijlociu. Peste 160 de oameni au murit, iar 1100 au fost grav răniţi
de O.P.    |    14 Iul 2014   •   06:07

Bilanţul violenţelor din ultimele 6 zile dintre israelieni şi palestienieni a crescut la 160 de morţi şi peste 1100 de răniţi.

Îngrijorat de situaţia periculoasă din Orientul Mijlociu, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a reunit de urgenţă şi a cerut încetarea focului. 

În acelaşi timp, Papa Francisc a făcut apel la pace în zona afectată de conflict, în cadrul discursului ţinut la slujba de duminică de la Vatican.

Locuitorii din sudul Fâşiei Gaza s-au trezit printre darâmaturi dupa ce rachetele israeliene au facut ravagii în cursul nopţii trecute.

În capitala, sute de oameni au reuşit sa fuga din calea rachetelor dupa ce au fost avertizaţi ca ar putea fi loviţi.

Convorbirea telefonică a fost publicată de armata israeliană, după ce au fost acuzaţi de palestinieni că civilii nu sunt avertizaţi înainte de căderea rachetelor. În ultimele 5 zile, peste 150 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma violenţelelor dintre israelieni şi palestinieni.

Papa Francisc a cerut în cadrul slujbei de duminică de la Vatican încetarea violenţelor dintre palestinieni şi israelieni: "Trimit un apel din adâncul inimii către voi toţi de a continua să vă rugaţi cu seriozitate pentru pace în Ţara Sfântă, în lumina tragicelor evenimente din ultimele zile".

Între timp, Israelul a suplimentat efectivele mobilizate la graniţa cu Fâşia Gaza. Peste 30 de mii de soldaţi au fost deja mobilizaţi, iar recrutarile continua.

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close