Antena 3 CNN Externe Bilanţul final al atentatului din Tunisia: 30 de britanici şi alţi opt cetăţeni străini

Bilanţul final al atentatului din Tunisia: 30 de britanici şi alţi opt cetăţeni străini

Bilanţul final al atentatului din Tunisia: 30 de britanici şi alţi opt cetăţeni străini
de S.T.    |    01 Iul 2015   •   18:07
Treizeci de britanici și alți opt cetățeni străini au fost uciși în atentatul comis vineri în Tunisia, pe o plajă de la Port El Kantaoui, în apropiere de Sousse, a comunicat miercuri Ministerul tunisian al Sănătății, anunțând identificarea tuturor victimelor, transmit AFP și Reuters.

În afara celor 30 de britanici, bilanțul final al masacrului mai numără doi germani, trei irlandezi, o portugheză, o belgiană și o rusoaică.

Trupurile neînsuflețite a opt britanici și ale celor trei irlandezi vor fi repatriate în cursul zilei de miercuri, a precizat directorul serviciilor de urgență, Naoufel Somrani.

Ministerul Sănătății a explicat că identificarea victimelor a durat mai multe zile întrucât majoritatea lor erau în ținută de plajă în momentul atentatului, neavând actele de identitate asupra lor.

Potrivit autorităților, atacul a fost comis de un student tunisian în vârstă de 23 de ani, Seifeddine Rezgui, antrenat în tabere jihadiste în țara vecină Libia. Atacatorul a fost ucis de forțele de securitate imediat după atentat.

În urmă cu trei luni, la 18 martie, Tunisia a mai fost ținta unui atac terorist asupra unui obiectiv turistic, atunci pierzându-și viața la muzeul Bardo 22 persoane, 21 de turiști străini și un polițist tunisian.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat cele două atentate.

×
Subiecte în articol: Tunisia atentat
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close