Antena 3 CNN Externe Bulgaria renunţă la privatizarea companiei feroviare de marfă, pentru care GFR urma să depună ofertă de preluare

Bulgaria renunţă la privatizarea companiei feroviare de marfă, pentru care GFR urma să depună ofertă de preluare

Bulgaria renunţă la privatizarea companiei feroviare de marfă, pentru care GFR urma să depună ofertă de preluare
Sursa foto: Foto: railpictures.net
20 Iun 2013   •   19:30

Agenţia bulgară pentru privatizare şi control post-privatizare a decis să anuleze procedura de privatizare a diviziei de marfă a Companiei Naţionale Feroviare BDZ, pentru care Grupul Feroviar Român (GFR) urma să depună vineri o ofertă de preluare.
   
Decizia agenţiei a fost luată în colaborare cu Ministerul bulgar al Transporturilor, relatează Novinite, citat de Mediafax.
   
Guvernul condus de premierul Plamen Oreşarski a indicat că ar putea opri privatizarea transportatorului feroviar de marfă, la scurt timp după venirea la putere, la sfârşitul lunii mai.
   
Agenţia pentru privatizare a lansat la jumătatea lunii noiembrie 2012 o a doua procedură de privatizare a diviziei de marfă a BDZ, după ce prima procedură a eşuat.
   
Cea de-a doua încercare a vânzare a diviziei de marfă a BDZ a inclus numai investitori strategici şi financiari.
   
Vânzarea diviziei de transport de marfă a BDZ avea rolul să asigure fonduri pentru acoperirea datoriilor uriaşe ale companiei şi să contribuie la revitalizarea celeilalte unităţi a companiei, de transport de pasageri.
   
"Decizia de anulare a privatizării a aparţinut statului bulgar, după ce BDZ Cargo a trimis o scrisoare de informare Agenţiei de Privatizare prin care a arătat că nu poate oferi garanţii şi un termen limită pentru ridicarea sechestrului pus pe acţiunile sale", se arată într-un comunicat transmis de Grup Feroviar Român.
   

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close